Вежби за загревање пред тренинг

Затоплувањето е збир на вежби чија цел е мобилизирање на апаратот за зглобен лигамент. За жал, 95% од учесниците ги игнорираат вежбите за загревање пред обуката, бидејќи ова се смета за "празно" поминување на времето и многу е попродуктивно да се оди директно во процесот на "пумпање" на мускулите.

Што дава загревање:

Вежби

  1. Нашето загревање пред обуката за девојчиња ќе започне со загревање на зглобот на глуждот, имено - чорапи. Повлекуваме, ја пренесуваме тежината од една чорапи до друга.
  2. Ги креваме нозете, свиткани на колената, наизменично нагоре кон инспирацијата.
  3. Ние ги ставивме нозете малку пошироко, ги свиткаме прстите на страните и малку сквотот. При издишување, подигање на десната рака над вашата глава, се потпреме на левата страна. Повторно повторуваме со брзо темпо на двете страни за возврат.
  4. Десната рака крената на ниво на гради, се одвиваат заедно со телото налево, правиме пресврти во двете насоки.
  5. Нозете се враќаат на ширината на рамената. На инспирација ги креваме рацете на страна, на издишувањето што го заокружуваме грбот, ги носиме рацете однапред.
  6. Вршиме кружни движења со рамења напред и назад.
  7. Рацете на ременот, правиме врти главата налево и лево, а потоа се навалите на рамената.
  8. Ние правиме вози на нашите нозе.
  9. Одложен на десната нога, малку ја испружи ногата. Се претвораме во решетката на стрелецот, се наведнуваме и го расклопуваме коленото, се протегаме на задната површина на бутот. Повторуваме на втората нога.