Музика на воркут

Терминот vorkout доаѓа од англиски тренингот. Ова е збир на вежби што се изведуваат на свеж воздух. Музиката за директна улична обука обезбедува добро расположение и енергија.

Каков вид на музика е подобар за избор на борач?

За различни активности подобро е да изберете друга музика. Оној во кој секогаш ви се допадна не е нужно идеален придружник за џогирање. Пробајте нешто ново, не плашете се да експериментирате. Се разбира, постојат мерки на претпазливост кои не можат да се игнорираат. Затоа, препорачуваме да се воздржиме од слушање на музика на улиците со жив автомобилски сообраќај и кога возете велосипед или ролери. Тоа го одвлекува вниманието од патот и може да предизвика несреќа.

За разлика од јога и пилатес , каде што како музичка придружба можете да советувате нешто тивко и релаксирано, за вежби за борење по уличен стил подобро е да изберете ритмичка музика за спорт. Тоа не само што се засилува, но често е многу добро мотивирано и стимулира за понатамошни достигнувања.

Музиката под која што ги извршувате вежбите на vorkout треба да биде индивидуално приспособена за вас. Важно е да се земе предвид вашата брзина на извршување на елементите и општата стапка на вработеност.

Правила за избор на музички композиции

Најважната тајна на успешна обука е дека ви се допаѓа музиката, најдете одговор во вашата душа. Музиката на уличниот вуркаут е енергична и ритмична, а може да стане добра позадина. Тоа е, таквите композиции не бараат постојана концентрација на нивното слушање, може да се концентрирате на техниката на изведување вежби.

Ние составивме листа на тематски дела кои ќе ги диверзифицираат вашите вежби и нема да ве натера да ви е здодевно за време на наставата.

  1. «Крајот на деновите» - Вини Паз фу. Блок Мекклуд.
  2. "Cheesesteaks" - Вини Паз.
  3. «24 часа» -Вака Flocka пламен.
  4. "Драма" - Бро Сафари и НЛО!
  5. "Пад" - Бангерц.
  6. "Miley" - Grandtheft & Skratch Bastid.
  7. "Сè уште се регрутирани" - Sway Ft. Lupe Fiasco.
  8. "Дојди и Земи го (Razihel Remix)" - Кревела.
  9. "Gangsta (Радио издание 2013)" - Kat Далија.
  10. Down Low - AlexAnder & Dr. Ozi.
  11. «Rack City Bitch» - Тига.
  12. "SupaFreak (Експлицитно)" - Млади Jeezy - ft. 2 Chainz.
  13. Пеколот Да - Мртвото През.
  14. "Hustlin" "- Рик Рос.
  15. «(Рок) Суперѕвезда» - Кипар Хил.
  16. "Сите што ги имав" - MC Hush.
  17. "Кажи збогум (2013)" - Еминем.
  18. "Капка Да Боја" - Gunplay.
  19. "Протокол (Лил Вејн диз)" - Снуп Дог.
  20. "Одрекување" - Аполо Браун и ОЦ.