Исхрана во губење на тежината и спортување

Правилната исхрана и спорт се два основни услови за губење на тежината. Урамнотежената исхрана дава енергија на телото за обука и ви овозможува да губите телесната тежина без проблеми.

Правилна исхрана при губење на тежината и спортување

Урамнотежена и правилна исхрана за губење на тежината и спортот не може да биде премногу ретка. На пар лисја на зелена салата и кефир тешко е да се тренира секој ден, но и да се движи наоколу. Добро разгледуваната исхрана треба да вклучува целосен опсег на хранливи материи - јаглени хидрати , протеини и масти.

Протеините се потребни за да се зачува обемот на мускулното ткиво. Не ги исклучувате протеините од исхраната поради стравот да ги изградите мускулите - за таков резултат во собата што треба да работите со години. Недостатокот на протеини ќе доведе до чистење на сопствената мускулна маса, но масниот слој нема да страда многу. Покрај тоа, стапката на согорувањето на мастите ќе се намали, бидејќи овие "акумулации" на мускулите се трошат. Правилната исхрана со губење на тежината и вежбање дневно обезбедува најмалку 2 грама протеински производи по килограм тежина. Точните протеински производи се пилешки гради, посно риба и месо, урда .

Исхраната на спортистот за губење на тежината мора да вклучува и јаглени хидрати, кои се главен (и најпристапен за телото) извор на енергија и сила за обука. Но јаглехидратите се неопходни точни и корисни - житни култури, не-скробен зеленчук, незасладено овошје. Главниот дел од јаглени хидратите треба да се консумира 2 часа пред закажаната вежба заедно со мал дел од протеините. Дневната норма на јаглени хидрати е 4 g за килограм тежина.

Мастите при спортување и губење на тежината, исто така, се неопходни, најдобро од сите - зеленчук. Мала количина на нафта, на пример, маслиново масло, може да се користи за облекување салата, но не е пожелно да се пржи.

Одбивање на телесната тежина и вежбање треба да биде од: