Лесни гумени чизми

Есен е време да носите топли џемпери, капи, фармерки и, се разбира, гумени чизми. Впрочем, гумени чизми не се само универзални чевли за влажно време, туку и многу стилски гардероба. Со нивна помош, можете да создадете многу пријатни, нежни и романтични слики кои можат да ги осветлат есенските денови.

Кои женски гумени чизми се најлесните?

До денес, многу производители на чевли прават гумени чизми, но сите тие се разликуваат во материјалите за основата, единствениот и поставата. Лесните гумени чизми се направени од:

  1. Ацетивинилацетат (ЕВА) е практично невесен материјал. Чевлите од него може да се носат до температура од -10 степени. Моделот на багажникот е обично фрлен, издржлив и лесен, но изгледот е сосема несоодветен за урбанистички начин . Најчесто тие се ставаат на риболов.
  2. Поливинил хлорид (PVC) исто така не е тежок материјал. Таквите гумени чизми може да се носат и во лето и во рана есен. Тие се разликуваат по тоа што површината може да биде насликана, а таквите чевли се најсветли, убави и модерни.
  3. Силиконот е исто така многу лесен и еластичен материјал за чизми кои можат да се носат на дожд, но само на температури над нула. Таквите чизми се совршени за летни чорапи. Како и моделите од PVC, силиконски гумени чизми се презентирани на пазарот во сите можни бои.
  4. Термопластичен полиуретан . Чевли од таков материјал измислен да се направи дизајнер од Барселона - Естел Алкараз. Таа го измисли концептот на водонепропустливи гумени чизми, кои лесно можат да се претворат во компактен валјак, фиксиран со еластичен ремен и превиткан во багажникот на автомобилот, така што лошите временски услови не одеднаш стигнуваат. Сепак, производството сè уште не е започнато, иако во иднина се планира да се произведе линија на чизми од сите бои на виножитото.