Референци во Лозана

Референци во Лозана се брендирани работи на водечките светски дизајнери, познатиот швајцарски часовник, вкусно чоколадо и сирење. Во овој туристички град во Швајцарија можете да најдете и брендирани бутици и шарени пазари, да уживате во своите деликатеси и ракотворби.

Што да купите и каде?

  1. Chocolatier Blondel . Ова е рај за сладок заб, за оние кои не можат да замислат еден ден без допирање со чоколадо. И нека изгледа како мала продавница, но доволно е да влезеш внатре и да разбереш колку е широк нејзиниот опсег. Можете да го најдете на Rue de Bourg, 5.
  2. Laduree Lausanne . Сувенири и деликатеси се продаваат овде. Гледаш во прозорецот и не можеш да се спротивставиш на искушението да си купиш мала кутија на добрите. Навистина, задоволството не е евтино, на пример, за три еклаери мора да платат 10 франци. Адреса: Rue de Bourg, 3.
  3. La Ferme Vaudoise . Ова е фармерска продавница, која продава највкусни швајцарски сирења, вина, колбаси, фундуи. Со цел да ги пробате овие вкусни производи, добредојде на Place de la Palud, 5.
  4. Marches du center-ville е централен пазар каде што можете да купувате храна и не-прехранбени производи секоја среда и сабота.
  5. Marché des artisans е занаетчиски пазар лоциран на плоштадот Палу . Тука секој може да земе со себе прекрасни производи од уметност и занаетчиство.
  6. Flon е голем трговски комплекс, совршен за купување во Швајцарија . Постојат многу специјализирани продавници, антички продавници, продавници за марки, парфеми и многу повеќе.