Најлошиот знак на зодијакот

Имајќи ги назначиле и опишале 12 знаци на зодијакот, експертите забележале дека секој од нив има збир на позитивни и негативни карактеристики, па дури и приближно може да ги одреди "лошите" знаци на зодијакот. Сепак, астролозите не дојдоа до заедничко мислење, па затоа ќе ги покриеме најпопуларните гледишта.

Кој знак на зодијакот е најлош?

Можете да го изберете најлошото знак на зодијакот според различни критериуми, па затоа е тешко да се именува недвосмислено прво место во таков рејтинг. Така, на пример, Шкорпионите се препознаваат како најсуптилни, сомнителни, таинствени и скептични знаци, кои истовремено имаат многу внатрешни проблеми. Тие се отровни и одмазднички, безмилосни и љубоморни, себични, но можеби нема да забележат како се манипулираат.

Стрелци може да го земе првото место како најлош знак на зодијакот кај жените. Тие се брзи, ветровити, сметаат дека нивното мислење е единственото вистинско, тие се премногу јасни во комуникацијата. Тие се безмилосни и сурови кон било која спротивставена страна. Меѓутоа, често овие квалитети не обојуваат мажи.

Можеби најлош знак на зодијакот за мажи е Вага. Тие се непостојана, често со две лица, сметаат себеси за непогрешливи, духовни и љубезни, кога всушност можат да бидат сосема различни. Премногу се придржуваа на убавината и естетиката, идеалистите - зошто се многу капризни, а понекогаш дури и пргаво.

Лоши квалитети на Хороскопски знаци

Вреди да се напомене дека сите знаци на зодијакот имаат лоши страни. Секој од нив има свој, и секој од нив - прилично хармонично се вклопува во целокупната слика на поединецот .

  1. Овен - премногу тврдоглав и не толерира дека нешто се случува без своја волја, зошто тие покажуваат агресија и раздразливост.
  2. Бик по природа е малку алчен и себичен, па дури и во мали нешта. Покрај тоа, ова се многу обични луѓе, а честопати и културата и духовноста им се туѓи.
  3. Близнаците често остануваат старомодни, каприциозни, неодговорни и несериозни луѓе, на кои воопшто не може да се потпре.
  4. Раквите се непотребно ранливи и чувствителни, нурнати во сопствениот свет и таинствени - откако живеат со таква личност целиот свој живот, никогаш не може да се разбере што е на ум.
  5. Лавовите често се премногу себични, себични, непотребни за себе и алчни за другите. Покрај тоа, тие често се арогантни и мрзливи.
  6. Богородица се премногу пребирливи, не препознаваат други мислења, се немирни и завидливи. Тие даваат премногу внимание на незначителни ситници.
  7. Јарозите се премногу нелогични за целата нивна надворешна практичност. Често се склони да се прогонуваат и да го носат целиот живот на акумулираните поплаки.
  8. Аквариумите често се ексцентрични, несериозни и неодговорни, не размислуваат за иднината и не се способни да донесуваат информирани одлуки.
  9. Рибите често се премногу таинствени, чудат и неразбирливи за другите.

Знаејќи какви лоши карактеристики се својствени за знаците на зодијакот, барем вие ќе знаете што да очекувате од нив.