Гипс за надворешни работи

Кога зградата се прави на отворен терен, не може да се избегне квалитетно и сигурно завршување на фасадата. За ова се користат различни материјали, меѓутоа, малтерот за работи на отворено заслужува посебно внимание.

Благодарение на таков слој, зградата добива атрактивен изглед, а ѕидовите се сигурно заштитени од временски и механички оштетувања. Како да се избере гипс за работа на отворено не знам многу почетници repairmen и градители. Затоа, во оваа статија ќе ве запознаеме со постојните типови на оваа покриеност и ќе ви кажам за нивните основни квалитети.


Видови декоративни малтери за надворешни работи

Постојат четири видови на мешавини дизајнирани за надворешна декорација на згради:

Првата верзија се произведува како сува мешавина врз основа на цементни честички и се смета за најтрајно и трајно обложување. Минерален малтер за надворешни работи се користи за да се создаде фактура "кора Буба", "камче", "грашок" или "крзнено палто". Исто така, покриената фасада може да биде обоена со силикатна боја.

Ако сакате да ја "декорирате" зградата во оригинални сочни бои и не знаете што да одберете за декоративен малтер за надворешни работи, мешавина на акрилна основа е она што ви треба. Се продава готови, финишот е отпорен на флуктуации на температурата, еластичен, не ја апсорбира нечистотијата и не бара посебна грижа. Се користи главно за правење "камчиња" и традиционални текстури. Посакуваната нијанса може да се добие со обојување на премазот или за купување на материјалот во завршена боја.

Силикатни фасадни декоративни малтери за надворешни работи врз основа на калиум течно стакло, им овозможува на ѕидовите да "дишат", така што се користи за завршна обработка на сложени површини, како што е мобилниот бетон. Таквата декорација на ѕидови не е еластична, но е добро измиена, не поминува во влага и не апсорбира сол. Смесата може да се затемни и се користи за да се направи текстура "кората буба" , "мозаик" или "камче" .

Најскапиот и најквалитетниот е силиконски декоративен малтер за надворешни работи. Смесата врз основа на силиконски смола е екстремно еластична, паропропустлива, многу издржлива и издржлива. Особено задоволен од декоративните својства, бидејќи оваа мешавина може да се користи за да се даде на ѕидовите на сите горенаведени текстури.