Лесна шминка за зелени очи

Изгледот на зелените очи има посебна моќ на шарм, но правилно избраната шминка може да направи зеленогласен дама вистинска заводничка. И да се избере убава светлина шминка за зелени очи, треба да се земе во предвид сенката на ирисот.

Основни правила на шминка со зелени очи

Значи:

  1. Жадо-зелената боја на очите е најретката. Сопственикот на очите на длабока темно зелена боја мора задолжително да направи дебел ајлајнер.
  2. Кога светло зелена со златни глетки на очите, потребно е да се изберат сенки полесни од ирисот.
  3. Светлосната шминка за сиво-зелените очи треба да вклучи мат сенки од пастелни бои.
  4. Убавината на тиркизните очи е нагласена со светли сенки, на прво место, сина.

Внимание! Кога зелените очи не се користат сребрени и сини сенки.

Лесна дневна шминка за зелени очи

Најмногу од сè, очите ги потенцираат сенките. Идеални за зелени очи се нијанси на златниот кафеав опсег. Исто така прекрасно во текот на денот, на очните капаци изгледаат сиви, зеленикаво-сиви, беж и праски. Неодамна, нијанси на виолетова се сметаат за модерни. Светлината со светли тонови за зелени очи, благодарение на контрастот, ја дава посакуваната експресивност кон изгледот.

Сенки од розева во шминкарите се сметаат за претпазливи. Значи, една сенка може да додаде светлина и шарм на сликата, а другата - да ги направи очните капаци да се разгорат, а видот е болен. Изберете соодветна розова сенка е можно само како резултат на бројни експерименти со шминка.

Важно е да се направи лесна секојдневна шминка за зелените очи, да се избере вистинската боја за eyeliner и маскара. Обично зелените очи се советуваат да користат моливи и маскара со кафеави или темно сиви бои. Исклучок се девојките со тиркизни очи, со цел да се направи сенката на очите да изгледа поповолна, по можност црно мастило и ајлајнер.

Лесна вечер шминка за зелени очи

Вечерната шминка со зелени очи треба да биде светла. За настани што се одржуваат во електричната светлина, совршено ќе одговараат златни, бакарни, чоколадни, нијансистички нијанси. Поставата на горните и долните очни капаци е задолжителен дел од лесна летна шминка за зелени очи. Во вечерните часови, eyeliner може да се направи повеќе густа, тоа е дозволено да се користи речиси сите бои, освен за бело и сино. Не е пожелно да се бојат трепките со сино мастило.

Со цел да се зголемат очите, на професионалците се препорачува да се применуваат на секој очен капак неколку удари на молив во златна или бела боја. Кармин е подобро да се избере било кој тон на розова боја.