Кров со поткровје

При планирањето на идното живеалиште, посебно внимание се посветува на покривот - неговата форма и димензии. Една од најдобрите опции се покривите на куќи со поткровје, кои овозможуваат да се опремат дополнителни простори во зградата и да се зголеми просторот.

Видови покриви на куќи со поткровје

На таванот можат да бидат опремени со различни структури на кров, тие се разликуваат во бројот на рампи и колковите.

Едностраниот покрив е наједноставен во изведба. Наклонетиот авион е прикачен на ѕидовите на зградата, кои имаат различни висини.

Покривен покрив е почеста опција. Два нејзини високи делови лежат на ѕидовите на зградата и се поврзуваат со скејт, за овој дизајн се потребни долги одбори. На gables можете да ги опремите еден или два прозорци за таванот. За опремување на таванскиот простор во внатрешноста на структурата, е изграден аранжен систем на бандажи.

Таванот со скршен покрив се состои од две падини, кои имаат фрактура. Ова е комплицирана верзија на фронтон покрив. Дизајнот ви овозможува да ја направите таванската соба уште пошироко, добивате повеќе простор за инсталација на прозорци.

Друга верзија на покривот на куќата со таванот - хип . Се одликува со присуство на триаголни зраци (колкови) наместо pediment. Прозорците се инсталирани во колковите. Ваквата варијанта на покривот е естетски привлечна и популарна со изградбата на куќи, тераси, навеси.

Во проекти за проекти постојат комбинирани покриви кои можат да ги поврзат сите горенаведени опции, како и покриви во облик на купола, конус, пирамида. Различната висина на ѕидовите овозможува да се опремат отворени и затворени балкони, веранди. Ова е прилично комплексен план за градба, сличен покрив ќе има и нестандарден изглед.

Покривите на куќи со поткровје се прекрасен елемент на дизајнот на објектот. Тие овозможуваат рационално користење на таванскиот простор и го декорираат архитектонскиот стил на замокот.